Utenriksministeren gratulerer den nye regjeringen i Myanmar

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Den nye regjeringen i Myanmar ble formelt innsatt 30. mars. U Htin Kyaw er ny president, mens Aung San Suu Kyi avla ed som landets nye utenriksminister, minister ved presidentens kontor, elektrisitets- og energiminister og utdanningsminister. - Dette er en historisk dag for Myanmar. Det er positivt at landet har valgt sin første sivile president på mange tiår, sier utenriksminister Børge Brende.

Aung San Suu Kyi og partiet NLD vant en overveldende seier under valget i november i fjor, men grunnloven hindrer henne i å bli president. - Jeg håper videreføringen av reform- og demokratiseringsprosessen vil bidra til at alle parlamentets medlemmer kan være folkevalgte, og at alle landets borgere skal kunne stille til valg på lik linje, sier Brende.

Presidenten sa i sin første tale i parlamentet at han vil prioritere nasjonal forsoning, nasjonal fred, en demokratisk, føderal grunnlov og bedre levestandard for befolkningen.

- Norge har et langsiktig engasjement i Myanmar og vil opprettholde støtten til reformprosessene. Vi har et bredt samarbeid innen fred, demokrati og menneskerettigheter, støtte til sivilt samfunn og naturressursforvaltning som de viktigste pilarene. Vi har bekreftet vår vilje til å støtte opp om den nye regjeringens prioriteringer, sier Brende.