Utenriksminister Brende besøker Pakistan

Utenriksminister Børge Brende besøker mandag 9. februar Pakistan. Hovedtema for besøket er kampen mot ekstremisme og terrorisme samt utviklingen i regionen.

- Et viktig mål med besøket er å uttrykke støtte til Pakistans opptrapping av kampen mot   ekstremisme og terror, ikke minst etter den grusomme skolemassakeren i Peshawar i desember. Regional stabilitet i Sør-Asia er avhengig av utviklingen i Pakistan. Dette gjelder ikke minst arbeidet for å oppnå en løsning på konflikten i Afghanistan, sier utenriksminister Børge Brende.

Besøket vil også  gi anledning til å bygge videre på det gode samarbeidet mellom Norge og Pakistan.

- Norge og Pakistan har et godt bilateralt forhold. Vi har også et betydelig   bistandssamarbeid blant annet knyttet til utdanning for jenter. Dette er tema   som også vil stå sentralt i samtalene med pakistanske myndigheter. Videre vil man fra norske side søke å styrke politisamarbeidet med Pakistan, sier Brende.

Utenriksminister Brende møter fungerende utenriksminister Sartaj Aziz mandag 9. desember. Foto: Frode O. Andersen, UD

Utenriksminister Brende møtte fungerende utenriksminister Sartaj Aziz mandag 9. desember. Foto: Frode O. Andersen, UD

Utenriksministeren vil blant annet møte statsministerens rådgiver for utenrikssaker (fungerende utenriksminister) Sartaj Aziz, parlamentspresident Sardar Ayaz Sadiq og hærsjefen, general Raheel Sharif. Under besøket vil Brende også møte representanter for pakistanske menneskerettighets- og sivilsamfunnsorganisasjoner.

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, 917 22 022

Til toppen