Gratulerer Erik Solheim som ny leder av FNs miljøprogram

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg vil gratulere Erik Solheim som ny leder av FNs miljøprogram (UNEP). UNEP får en leder med stort engasjement, lang erfaring og dyp innsikt i miljø- og utviklingsspørsmål. Jeg ser frem til å samarbeide nært med Solheim i hans nye jobb, sier utenriksminister Børge Brende.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har nå innstilt Erik Solheim som ny sjef for FNs miljøprogram. Regjeringen har aktivt støttet Erik Solheims kandidatur til å ta over når nåværende leder av FNs miljøprogram Achim Steiner går av 1. juli i år.

– Norge ønsker et sterkt FN på miljøområdet. Solheim tar over ledelsen ved en viktig korsvei. 2015 var det varmeste året som er målt globalt. Samtidig ble verdens ledere i Paris enige om å samarbeide for å redusere global oppvarming til godt under to grader, og de vedtok også FNs 17 bærekraftsmål frem mot 2030. FNs miljøprogram vil spille en viktig rolle i arbeidet framover for å nå disse målene, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Norge har siden etableringen av UNEP i 1972 være er en solid støttespiller, både politisk og økonomisk. Utenriksdepartementet vil i år inngå en ny rammeavtale med Unep og videreføre den sterke støtten.