Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon: Røe Isaksen til De forente arabiske emirater

Næringsministeren besøker Dubai og Abu Dhabi 12. november. Han skal besøke området hvor verdensutstillingen Expo 2020 bygges, møte norsk næringsliv i regionen og ha politiske samtaler med emiratiske myndigheter.

- Norge skal bygge en paviljong som skal profilere oss som havnasjon overfor internasjonale aktører. Vi skal vise tydelig at norske havbedrifter er i verdensklasse når det kommer til bærekraftig utvikling, og at de jobber for å oppnå FNs bærekraftsmål. Norge er en ledende havnasjon, og derfor deltar vi på arenaer hvor løsninger på verdens utfordringer diskuteres. Expo 2020 er en slik arena, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

LO og Fellesforbundet deltar under besøket, blant annet for å se nærmere på arbeidsforholdene til de som bygger den norske paviljongen.  

- LO er sentral i arbeidet med norsk deltakelse på Expo i Dubai. Både for staten og for norsk næringsliv er det en forutsetning for deltakelse at det er ordnede forhold. Derfor har ivaretakelse av arbeidstakerrettigheter vært et kriterium i valget av utbygger for Norges paviljong. Ved å stille krav til anstendige arbeidsforhold kan norsk næringsliv bidra til å høyne arbeidsstandarden i landene de har virksomhet i, sier Røe Isaksen.

Næringsministeren skal også møte norsk næringsliv i tilknytning til oljemessen ADIPEC i Abu Dhabi. Norge er tilstede på messen med en norsk paviljong, hvor norske bedrifter deltar for å promotere produkter og tjenester for et fagpublikum og knytte nettverk.

- Det er viktig for norske bedrifter å få tilgang til beslutningstakere internasjonalt. Sammen fremmer vi norsk kompetanse og norske løsninger innenfor teknologi, digitalisering og det grønne skiftet, sier Røe Isaksen.

Presse som ønsker å dekke besøket bør ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Christine Spersrud Haug på e-post: [email protected] eller mobil: 975 26 759 så raskt som mulig for flere detaljer om programmet og praktisk informasjon.

Til toppen