Presseinvitasjon: Fiskeri- og sjømatministeren til Harstad og Narvik tirsdag 7. september

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen besøker Harstad og Narvik tirsdag 6. september. I Harstad skal han møte Innovasjons- og rådgivningsselskapet Kupa. Og i Narvik møtar fiskeri- og sjømatministaren elevar og studentar på Narvik vidaregående skule og UiT for å snakke om berekraftig sjømat og næringsutvikling i Nord-Norge. Han skal og møte Perishable Center Nord, Salaks og Ballangen Sjøfarm, og besøke Fiskekroken restaurant.

– Sjømat er etterspurd. Det er ei viktig framtidsnæring for Noreg og her ligg det store moglegheiter. Vi treng fleire kloke hoder i sjømatnæringa og eg ser fram til å møte elevar, studentar og ei engasjert næring i Harstad og Narvik, seier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Program

08:00    Innovasjons- og rådgivningsselskapet Kupa inviterer til frokostmøte. Tema er regjeringas Havbruksstrategi og den nye miljøteknologiordninga
Sted: Thon Hotel, Sjøgata 11, 9405 Harstad

11:00    Statsråden møter Perishable Center Nord AS, Salaks og Ballangen Sjøfarm
Sted: Narvik Havn, Havnens Hus, 4. etasje

12:00    Statsråden besøker Narvik videregående. Tema er berekraftig sjømat
Sted: Narvik Videregående skole, Solhaugen: Øvreveien 26, 8516 Narvik

13:00    Statsråden besøker UiT - Norges arktiske universitet i Harstad. Tema er næringsutvikling i Nord-Norge og verdiskaping i sjømatnæringa
Sted: Campus Narvik, Havnegata 5, 9404 Harstad

14:30    Statsråden møter Prosjektleder ved Institutt for bygg, energi og materialteknologi, Jørn Eldby. Tema er verdiskapning og videreforedling av frossen fisk.
Sted: Campus Narvik, Havnegata 5, 9404 Harstad

15:30    Statsråden besøker Fiskekroken restaurant. Der møtar han Einar Øverås som  er leder av Opplæringskontoret for Restaurant og Matfag i Nordre Nordland. Tema er reiseliv, sjømat og rekruttering av unge.
Sted: Kongens gate 42, 8514 Narvik

Kontakt: Pressevakt i Nærings- og fiskeridepartementet på telefon 902 51 303 (ikke SMS)