Presseinvitasjon: Fiskeriministeren til Iran

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Fiskeriminister Per Sandberg reiser til Teheran siste uken i september. Med seg har han en næringsdelegasjon innen sjømat, leverandørindustri og maritime bedrifter.

-  Med opphevelsen av sanksjonene står vi overfor en unik mulighet. Det er ikke hver dag et marked med 80 millioner mennesker åpner seg over natten, sier fiskeriminister Per Sandberg, som blir den første norske statsråden til å besøke landet etter at sanksjonene ble opphevet.

Under besøket skal Sandberg blant annet delta på en sjømatkonferanse i regi av Sjømatrådet og Innovasjon Norge og besøke lokalt sjømatmarked og oppdrettsnæring. Det blir også lagt opp til politiske samtaler. Statssekretær Dilek Ayhan vil lede det maritime programmet under besøket.

Sandberg har tro på at Iran kan gi muligheter for eksport av både sjømat og teknologi.

- Norsk oppdrettsnæring er verdensledende og vi opplever økende interesse for våre løsninger. Iran er tydelige på at de ønsker vekst i egen oppdrettsnæring og dette kan gi muligheter for norsk leverandørindustri. Foreløpig selger vi lite fisk til Iran, men vi ser en positiv utvikling og potensialet kan være stort, sier Sandberg.

Journalister som ønsker å dekke besøket må gjerne ta kontakt for nærmere detaljer om program og praktiske opplysninger. Av hensyn til logistikk er det begrenset antall plasser.

Påmelding til media@nfd.dep.no innen 15. august.