Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Forsvarsministeren deltar på NATOs parlamentarikerforsamling i Stavanger

Den 10. oktober deltar forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen på NATOs parlamentarikerforsamling.

–Vi står overfor en grunnleggende endret sikkerhetssituasjon i NATOs nærområder, som i økende grad utfordrer alliansen og medlemslandene. Norge er opptatt av å styrke NATOs kollektive forsvarsevne. I den dramatiske sikkerhetspolitiske situasjonen vi nå opplever, er det politiske og militære samholdet i alliansen viktigere enn noensinne. Denne konferansen vil være viktig for å sikre at parlamentarikere i NATOs medlems- og partnerland bygger en felles forståelse for både utfordringer og løsninger, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Stortinget er vertskap når NATOs parlamentarikerforsamling (NATO PA) gjennomfører sin 61. årlige sesjon i Stavanger 9.–12. oktober.

Den 10. og 11. oktober er satt av til komitémøter, der de ulike temaene behandles. I disse møtene vil det blitt holdt innlegg fra fagpersoner, politikere og representanter fra NATO og andre organisasjoner.

Forsvarsministeren og forsvarssjefen vil holde innlegg og delta i en debatt i forsvars- og sikkerhetskomiteen.

300 NATO-parlamentarikere

Sesjonen samler omtrent 300 parlamentarikere fra alle NATOs medlems- og partnerland. Felles sikkerhetspolitiske utfordringer står på agendaen. Blant dem er konflikten mellom Russland og Ukraina, ISIL og terrorisme, klimaendringer og arbeidet for å styrke militære kapasiteter og effektivitet innad i alliansen. Forsamlingen vedtar et sett anbefalinger på disse temaene, som går videre til NATOs generalsekretær.

Praktisk informasjon til pressen (priv-til-red)

All presse må akkrediteres. Fyll inn akkrediteringsskjemaet.

For avtale med forsvarsministeren eller forsvarssjefen, ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Marita Hundershagen tlf 902 87 846 eller [email protected]

For mer informasjon om møtet: Se presseprogram.

Til toppen