Presseinvitasjon: Forsvarsministeren deltar på overlevering av Hærens nye kampvogn

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

2. september overleverer Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) de første nye kampvognene til Hæren. Utrullingen blir markert med en seremoni i Setermoen skytefelt. Forsvarsministeren vil være til stede, sammen med bl.a forsvarssjefen, sjef FLO og Generalinspektøren for Hæren.

- Kampvognprosjektet er en av Hærens største investeringer på flere tiår og styrke Hæren vesentlig på kapasitets- og materiellsiden. Jeg ser frem til Panserbataljonens demonstrasjon av de nye vognene, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Hærens nye kampvogn
Hærens nye kampvogn. Foto: Forsvaret

Norge investerer nesten 10 milliarder kroner i nyanskaffelse og oppgradering av kampvognen CV90. Kontrakten med leverandøren Hägglunds innebærer en oppgradering av hele CV9030-flåten på 103 vogner, samt bygging av 41 helt nye vogner. Det vil bli levert totalt fem ulike modeller med ulike egenskaper. Oppgraderte og nyproduserte vogner vil bli levert kontinuerlig frem mot 2019. Hovedkontrakten med Hägglunds er på omkring seks milliarder kroner. I tillegg skal prosjektet også anskaffe nytt materiell som våpenstasjoner, ubemannede luft- og bakkefarkoster, sensorer mv. Det totale omfanget for prosjektet er omkring 10 milliarder kroner.

Pressekontakt for forsvarsministeren: Ann Kristin Salbuvik, tel. 90669356, e-post: [email protected]

For mer info om selve arrangementet, les mer her: Hæren mottar kampvogn i verdensklasse.