Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Forsvarsministeren til Garnisonen i Porsanger 8. april

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøker Porsangmoen leir førstkommende mandag. Under besøket vil han møte soldater, få demonstrasjon av materiell og bli orientert om Forsvarets store investeringer i Finnmark de neste årene.

Det skal investeres flere hundre millioner kroner de neste årene i Finnmark landforsvar, som inkluderer Jegerkompaniet ved Garnisonen i Sør-Varanger, Finnmark heimevernsdistrikt og den nye kavaleribataljonen på Porsangmoen.

I en årrekke har Porsangmoen leir huset rullerende styrker i regi av Heimevernet og Alliert treningssenter. Med opprettelsen av Finnmark landforsvar sitt hovedkvarter og etableringen av den første eskadronen i Kavaleribataljonen har Hæren igjen fått et fotfeste i Vest-Finnmark.

For å muliggjøre etableringen av Kavalerieskadronen og en pilot rekrutt- og grunnutdanning ved Porsangmoen leir til høsten 2019, har det allerede blitt investert om lag 15 millioner kroner i bygg og anlegg ved Porsangmoen.

Forsvarsministeren skal i følge med brigader Frode Ommundsen, stabssjef Hærstaben, besøke Porsangmoen for å få et innblikk i hva slags planer som foreligger for fremtiden. De skal også inspisere Kavalerieskadronen, der pressen er invitert.

Tilstede under besøket:

·         Statsråd Frank Bakke-Jensen, forsvarsminister

·         Brigader Frode Ommundsen, stabssjef Hærstaben

·         Oberst Jørn Erik Berntsen, sjef for Finnmark landforsvar

Priv til red:

Påmelding sendes til kommunikasjonsrådgiver for forsvarsministeren, [email protected] / 902 87 846

Oppmøte i vakta på Porsangmoen leir kl 12.00. Ta kontakt med presse- og informasjonsbefal i Hæren, Preben Aursand for praktiske spørsmål og ved ankomst, [email protected] / 477 90 501

Til toppen