Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon:

Mer norsk plantedyrking

Tirsdag 21. juli er landbruks- og matminister Olaug Bollestad på NIBIO sin forskningsstasjon på Landvik, og hos bonde og kontraktdyrker Ole Didrik Stensohn, Grimstad .

Program:

Kl. 11:30

NIBIO Landvik,

Reddalsveien 215, Grimstad.

Kl. 14:00

Ole Didrik Stensohn,

Møysandveien 10, Grimstad.

Sentralt i den landbrukspolitiske debatten står sjølforsyning og mulighetene for å øke planteproduksjonen, både direkte til menneskemat og til dyrefôr. Det er mulig å øke både mengde og typer planter vi dyrke i Norge. Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) vil orientere mer og viser konkrete eksempler når landbruks- og matminister Olaug Bollestad tirsdag 21. juli besøker NIBIOs avdeling Landvik i Grimstad.

NIBIO vil i denne sammenhengen presentere for statsråden:

  • Siri Svendgård-Stokke fra NIBIO presenterer en ny kartløsning som viser mulige produksjonsområder for typer grønnsaker.
  • Norsk produksjon av soyabønner som gourmet grønnsak.
  • Dyrking av søtpoteter.

Det vil bli omvisning, i den grad tida tillater, vil statsråden bli vist:

  • Levende genbank av gamle norske sorter som rabarbra, jordskokk, sjalottlauk mv.
  • Produksjon av engfrø til blomsterfrøblandinger.
  • Forsking på gras til golfbaner

Ole Didrik Stensohn er kontraktdyrker for konservesfabrikken Smaken av Grimstad AS. Han er i gang med innhøsting av frilandsagrurk.  Her deltar flere medlemmer fra kontraktdyrkerlaget.

Landbruks- og matminister Bollestad vil orientere om norsk sjølforsyning, tiltak som er gjennomført i de siste jordbruksoppgjørene, spesielt på grøntsektoren, og planer framover. Et utvalg ledet av Anita Krohn Traaseth avga i slutten av mars rapport om muligheter for vekst og økt norskandel i grøntsektoren. Bollestad vil kommentere noen av forslagene i  rapporten Grøntsektoren mot 2035.

Kontakt NIBIO Landvik:  Randi Seljåsen. Tlf: 406 22 915

Ole Didrik Stensohn. Tlf: 917 67 749

Kontakt for landbruks- og matministeren:

Iris-Adele B. Jess. Tlf. 915 27 629

Til toppen