Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Ministerkonferanse om narkotikapolitikk i Stavanger 27.- 28. november

Helseminister Bent Høie har invitert ministre og representanter fra over 50 land til Stavanger for å diskutere retningen i Europarådets narkotikapolitikk de neste fire årene.

Norge har hatt formannskapet i Europarådets narkotikasamarbeid – Pompidougruppen - de siste fire årene. Norge har brukt formannskapet til å understreke betydningen av at menneskerettighetene må ligge til grunn for narkotikapolitikken i alle land, og at sivilt samfunn og personer som bruker narkotika må involveres i politikkutviklingen.

Formannskapet avsluttes med ministerkonferansen i Stavanger, der arbeidet de siste fire årene oppsummeres. På konferansen skal også "Stavanger-deklarasjonen" og et nytt arbeidsprogram for Pompidougruppen vedtas. Portugal overtar formannskapet de neste fire årene.

Les programmet her

Sted: Radisson Blu Atlantic Hotel, Olav V s gate 3 i Stavanger

Tid: Tirsdag 27. november kl. 14.00-18.00  og onsdag 28. november kl. 09.30-13.00

Om Pompidougruppen:

Pompidougruppen er en samarbeidsgruppe for narkotikapolitiske spørsmål. Gruppen er tverrfaglig, noe som betyr at alle narkotikapolitiske spørsmål kan tas opp her, uavhengig av sektor (helse, sosial, justis mv.). Gruppen ble opprettet i 1971 på initiativ av den franske presidenten Georges Pompidou, og innlemmet i Europarådet i 1980. Pompidougruppen har 39 medlemsland.

Pressen er velkommen til å delta. Statsråden er tilgjengelig for intervju.

Kontakt kommunikasjonsrådgiver Alexandra Tufteland på telefon: 986 35 115

Til toppen