Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Møte med næringslivet om inkluderingsdugnaden

Statsminister Erna Solberg, arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møter mandag 25. mars en rekke selskaper og organisasjoner for å diskutere hva som skal til for å få flere som står uten jobb inn i norsk arbeidsliv.

Logoen til inkluderingsdugnaden foran lilla scenetepp
Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD

– Regjeringen har satt i gang en inkluderingsdugnad hvor offentlige og private aktører jobber sammen for å få personer med nedsatt funksjonsevne eller "hull i cv-en" inn i arbeidslivet. Inkludering er bra for bunnlinjen og vi skal gjøre det så enkelt som mulig å få arbeidsgivere til å inkludere, sier Anniken Hauglie.

– Næringspolitikkens viktigste bidrag for å inkludere flere i arbeidslivet er å legge til rette for flere nye lønnsomme arbeidsplasser og på den måten også økt samlet verdiskaping. Jeg oppfordrer store og små, veletablerte og nye virksomheter over hele landet og i ulike næringer til å inkludere flere, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Regjeringen arrangerte i 2018 en rekke regionale innspillsmøter med bedrifter, brukerorganisasjoner og interesseorganisasjoner om inkluderingsdugnaden.  I dette innspillsmøtet blir det fokusert på hvordan flere store bedrifter kan åpne for personer med "hull i CV"-en eller nedsatt funksjonsevne, samt å diskutere dagens tiltak og behovet for andre grep.

Innspillsmøtet holdes i regjeringens representasjonsbolig i Parkveien 45 mandag 25. mars kl. 12:00 – 14:00. I forkant av møtet vil det bli servert en enkel lunsj fra kl. 11:15 - 12:00.

Pressen er velkommen til å delta. Klokken 12:00 vil Statsministeren, arbeids- og sosialministeren og næringsministeren innlede. Deretter følger presentasjoner fra NAV, Salmar, Choice og XXL.

Presse som ønsker å delta må gi beskjed på forhånd, og bes møte senest klokken 11:15 i resepsjonen. Husk pressekort og ID.

Fakta

Hva er inkluderingsdugnaden?

  • Inkluderingsdugnaden er et felles samfunnsoppdrag for å få flere i jobb. Det er bevilget 125 millioner kr ekstra til inkludering for 2019 på toppen av det NAV allerede bruker på arbeidsmarkedstiltak.
  • Inkluderingsdugnaden har tre innsatsområder: redusert risiko ved å ansette, arbeid og psykisk helse og bedre muligheter til opplæring.
  • Dette innspillsmøtet er en av flere måter inkluderingsdugnaden følges opp på. Les mer om hva som har skjedd til nå her.
Til toppen