Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Røe Isaksen til Nordland

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker Bodø og Fauske onsdag 19. juni. Her skal han møte næringslivet til et frokostmøte i Fauske for å få innspill til og diskutere veien videre for mineralnæringen. I Bodø besøker han beredskapslaben ved Nord Universitetet.

– Fauske er et historisk viktig område for bergverksdrift, og spesielt med tanke på Sulitjelma hvor det har vært utvunnet kobber, svovelkis og sink i over hundre år frem til 1991. Nå ser vi en økende interesse for ny mineralvirksomhet ved Sulitjelma. Jeg ser frem til gode innspill på møtet onsdag, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Over 200 aktører fra næringslivet er invitert til det åpne frokostmøtet, og alle som ønsker kan delta her.

– Vi ønsker å høre fra bredden av samfunns- og næringsliv om erfaring fra tidligere års mineralvirksomhet og hva det kan bety for lokalsamfunnet hvis driften starter opp igjen, sier Røe Isaksen.

Under møtet får vi høre fra Nye Sulitjelma Gruver AS som ser på muligheten for å starte opp gruvevirksomhet igjen.

I Bodø får næringsministeren omvisning på beredskapslaben ved Nord Universitetet. Her skal han få en demonstrasjon av simulatorene hvor han digitalt skal styre et passasjerskip i Arktis i en nødssituasjon.  

– Norge har lange tradisjoner og erfaring fra skipsfart, og skipsaktiviteten i Arktis er økende. Områdenes avsides beliggenhet i kombinasjon med krevende klimatiske forhold medfører utfordringer for både skip og mannskap. Arktisk maritim kompetanse er en av bærebjelkene for en sikker skipsfart i nordområdene.  NORDLAB er et godt eksempel på videreutvikling av norsk maritim kompetanse innen et viktig og aktuelt område, nemlig søk og redning i nordområdene, sier Røe Isaksen.

Program:

  • Kl 08.00-09.30 – Frokostmøte i Fauske om næringsliv og mineralnæring i Fauske
  • Kl 09.45-10.30 – Bedriftsbesøk Indre Salten Energi AS
  • Kl 13.00-14.00 – Besøk på beredskapslaben ved Nord Universitet.

 

 

Til toppen