Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Signering av byvekstavtale for Bergen 1. september

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, fungerende fylkesordfører i Hordaland Pål Kårbø og byråd i Bergen Anna Elisa Tryti signerer i Oslo fredag 1. september en byvekstavtale for Bergen.

Byvekstavtalen vil være et viktig bidrag til å styrke samordningen av areal- og transportpolitikken i Bergen. Målet er at all vekst i persontransporten skal tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Avtalen innebærer blant annet at staten dekker halvparten av kostnadene for Bybanen til Fyllingsdalen og at belønningsmidlene innlemmes i byvekstavtalen.

Pressetreff

• Signeringen finner sted på møterommet til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i R5, Akersgata 59, Oslo, fredag 1. september kl. 10.

• Presse som ønsker å delta, bes registrere seg i resepsjonen i R5 innen kl. 09:50.

Bakgrunn

For å samordne areal- og transportpolitikken i de største byområdene har regjeringen besluttet å slå sammen bymiljøavtaler og byutviklingsavtaler til byvekstavtaler. Bergen er det første byområdet som inngår en byvekstavtale. Avtalen er forhandlet frem av staten (Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet) og Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

Pressekontakter

  • For samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen: Tor Livius Midtbø - 90 60 69 19
  • For kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner: Heidi Egede-Nissen - 404 37 384
Til toppen