Presseinvitasjon:

Første besøk i felt som forsvarsminister

Fredag 1. november vil forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøke Hans Majestet Kongens Garde. Dette er første gang Eriksen Søreide besøker en operativ avdeling i Forsvaret etter at hun ble forsvarsminister.

Garden har modernisert seg kraftig etter terrorangrepet i 2011. Stortinget har gitt avdelingen et nytt hovedstadsoppdrag, som innebærer at Garden skal være klar til å støtte politiet i en krisesituasjon i hovedstaden. I tillegg har Garden fått tilført nytt og moderne utstyr, og har blant annet fornyet kjøretøyparken med seks pansrede kjøretøy.

Under besøket til Garden i Huseby leir vil forsvarsministeren møte gardister og offiserer i Garden. Flere av de nye kjøretøyene vil bli vist fram. Et geværlag vil rykke ut i et pansret personellkjøretøy, og Gardens sanitetstropp vil demonstrere hvordan de benytter sine nye pansrede ambulanser. Forsvarsministeren vil også hilse på de nye gardistene i musikk- og drillkompaniet.

Pressen inviteres til å være med på besøket, fredag 1. november klokken 13.00 til 14.15. Det vil bli gode bilde- og videomuligheter, samt anledning til separatintervjuer med forsvarsministeren.

Oppmøtetidspunkt: Fredag 1. november klokken 12.30.

Sted: Hans Majestet Kongens Garde, Huseby leir, Sørkedalsveien 148, Oslo

Kontaktpersoner:

  • Kommunikasjonsrådgiver for forsvarsministeren, Marita Hundershagen (902 87 846).
  • Kommunikasjonsrådgiver i Garden, Lars Magne Hovtun (990 93 819).

 

Til toppen