Forsvarsministeren vil besøke NATO-øvelsen Noble Jump

NATOs evne til å reagere hurtig i krisesituasjoner står sentralt når forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøker den store NATO-øvelsen Noble Jump i Polen 18. juni.

 

NATO tester nå ut konseptet med en hurtig utrykningsstyrke  med raskere responstid enn NATO Response Force. Det er første gang denne styrken fra flere land deployerer til et øvingsområde. Øvelsen skjer i Zagan i Polen fra 9. til 19. juni 2015. Over 2.100 soldater fra ni NATO-land deltar på øvelsen, og fortsetter videreutviklingen og testingen av konseptet.

- Det blir spennende å se en test av dette nå, og øvelsen vil gi god læring til videreutviklingen av NATOs konsept for enda hurtigere reaksjonsevne, sier Eriksen Søreide.

Sammen med Tyskland og Nederland har Norge tatt ledelsen i pilotprosjektet for å utforme styrken og sikre at NATOs ambisjon om økt reaksjonsevne og beredskap kommer på plass.  

 Forsvarsministeren vil se en demonstrasjon av soldater fra flere land som øver sammen, og møte soldatene som deltar. Hun vil også treffe generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, og flere av sine forsvarsministerkollegaer.

Les mer om starten på øvelse Noble Jump: http://www.aco.nato.int/nato-spearhead-force-deploys-for-first-time--exercise-noble-jump-underway.aspx

Pressekontakt for forsvarsministeren er Ann Kristin Salbuvik,

mobil. 90 66 93 56, e-post: aks@fd.dep.no

 

Til toppen