Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

EØS-møte med Island og Liechtenstein

Statsministeren møtte Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir og Liechtensteins statsminister Adrian Hasler i Oslo 3. februar.

– EØS-avtalen er grunnbjelken i vårt samarbeid, og vi er enige om at avtalen har stor betydning for å sikre bærekraftige velferdssamfunn. I våre diskusjoner om klima og arbeidsliv understreket jeg viktigheten av internasjonalt samarbeid. Dette er utfordringer som ikke kan løses av hvert land alene, men som vi må løse i fellesskap. Samtidig er det helt nødvendig for oss å kunne ivareta vår arbeidsmarkedsmodell, sier statsminister Erna Solberg. 

De tre statsministrene møttes sist sammen da de deltok i markeringen av EØS-avtalens 25-årsjubileum under EU-toppmøtet i mars 2019. I tillegg til et fellesmøte mellom de tre statsministrene, hadde statsminister Solberg bilaterale møter med statsminister Jakobsdóttir og statsminister Hasler. Tema for møtene var blant annet EØS-avtalen, den nye Europakommisjonens ambisjoner for blant annet klima og arbeidsliv, samt det fremtidige forholdet til Storbritannia.

Nett-tv Pressekonferanse om EØS-møte med Island og Liechtenstein

Se sendingen her

Se sendingen her

Til toppen