Prisdryss til eplemost og sider

Dette innholdet er mer enn 7 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte i går ut priser til Årets beste eplemost og sider 2013. Totalt var 76 produkter vurdert av juryen.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte i går ut priser til Årets beste eplemost og sider 2013. Totalt var 76 produkter vurdert av juryen. 

Telemark ser ut til å være landets største epledrikk produsent med 35 produkter til vurdering, tett fulgt av Buskerud med 14 og Hordaland med 10 produkter. 

- Forbruket av både norsk eplemost og eplesider er økende. Det er flott å se at norske råvarer er grunnlaget for produkter forbrukerne setter pris på og etterspør, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. 

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte i går ut priser til Årets beste eplemost og sider 2013.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte i går ut priser til Årets beste eplemost og sider 2013. (Foto: LMD)

Resultater årets beste eplemost og sider
I kategorien eplemost av en eplesort var 47 produkter vurdert. Førsteplass gikk til Grønvik gård, Fister i Rogaland. Eplemosten er laget av eplesorten Karin Schneider økologisk. 

I kategorien eplemost av flere eplesorter var 20 produkter vurdert. Vinneren ble Eventyrmost fra Nordre Lindheim, Gvarv i Telemark. Den er laget på eplesortene Discovery og Katja. 

Egge gård i Lier i Buskerud fikk førsteplass både for sin Rosè sider og for Egge gårds Iseple som beste eplevin.

Eplemost fra Grønvik gard.
Grønvik gård, Fister i Rogaland gikk av med seieren under kåringen av Årets beste eplemost og sider 2013. (Foto: Grønvik gard)