Prisvinnende FAO-prosjekter på EXPO 2015

To prosjekter fra FNs organisasjon for landbruk og mat (FAO) fra Niger og Senegal ble prisvinnere under en EXPO 2015-konkurranse. Konkurransen ønsket å belyse den beste praksisen for bærekraft i internasjonalt matsikkerhetsarbeid.

Konkurransen "Beste praksis for bærekraftig utvikling" er et tiltak fra EXPO 2015 som promoterer økt samarbeid i forskning og innovasjon knyttet til matsikkerhet. Temaet for EXPO er i år "Feeding the Planet, Energy for Life". 

Førsteplassen i kategorien "Kvantitativ og kvalitativ forbedring av landbruksprodukter" gikk til et samarbeidsprosjekt mellom blant annet FAO og Landbruksdepartementet i Niger. Prosjektet ønsker å øke jordbruksproduksjonen i Niger ved å forbedre tilgangen til kvalitetsgjødsel. 

I kategorien "Bærekraftig utvikling av små bygdesamfunn i marginale områder" gikk andreplassen til et annet FAO-prosjekt fra Senegal. Prosjektet satser mot å lage tsetsefluefri sone vest i Senegal, og dermed redusere forekomsten av trypanosomosis, en husdyrsykdom, og støtte utviklingen av et mer effektivt husdyrproduksjonssystem. 

Til toppen