Statsministeren og utenriksministeren besøker Brannfjell skole

Priv. til red.

Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende besøker Brannfjell skole i Oslo fredag 13. juni, for å presentere regjeringens satsing på utdanning i utviklingspolitikken.

57 millioner barn starter aldri på skolen og mange, spesielt jenter, slutter i løpet av grunnskolen. Hele 70 millioner går ikke på ungdomsskole. Mange av barna som ikke får tilbud om skole er jenter, har nedsatt funksjonsevne, er flyktninger eller tilhører en minoritet. Halvparten av barna uten skoletilbud bor i områder med krig og konflikt. For millioner av barn i utviklingsland er skoletilbudet så dårlig at 250 millioner barn ikke har lært å lese og skrive selv etter fire år på skolen.

Regjeringen gjør det til sin hovedprioritet i utviklingspolitikken å nå disse barna. Å gi alle et skoletilbud hvor man faktisk lærer noe, betyr mye for barnas egne muligheter i livet og dermed også for de samfunnene de lever i.

På Brannfjell skole vil Solberg og Brende møte ungdommer som har engasjert seg i situasjonen for verdens barn og ungdom som ikke får oppfylt retten til utdanning. Statsministeren og utenriksministeren vil redegjøre for regjeringens planer om å styrke engasjementet innen utdanning for barn og ungdom i land preget av ekstrem fattigdom, krise og konflikt.

Tid: Fredag 13. juni kl 11.15 – 12.15. Pressen bes møte ved hovedinngangen kl 11.00
Sted: Brannfjell skole, Ekebergveien 111, Oslo

Arrangementet kan følges direkte på nett-tv.

Pressekontakter:
For statsministeren: Kommunikasjonsrådgiver Camilla Ryste, telefon 482 13 216
For utenriksministeren: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl, telefon 922 847 52

Til toppen