Brende besøker Colombia og Brasil

Priv. til red.

Utenriksminister Børge Brende besøker Colombia og Brasil 16. – 20. februar.

Utenriksminister Børge Brende besøker Colombia og Brasil 16. – 20. februar.

Brasil er det landet i regionen som Norge har det tetteste samarbeidet med, blant annet innen energi, forskning og teknologiutvikling. Brasil er også en sentral partner for Norge i den internasjonale klimainnsatsen gjennom tiltak mot avskoging.

I Brasilia møter Brende sin brasilianske kollega, utenriksminister Figueiredo. Han skal også holde et foredrag om den norske engasjementspolitikken på Rio Branco-instituttet. Norsk næringsliv har betydelige interesser i Brasil. I Rio de Janeiro er godt over 100 norske bedrifter representert innen en rekke sektorer.

Utenriksministeren vil blant annet møte guvernør Sergio Cabral i Rio de Janeiro og representanter for norsk næringsliv i byen. Han vil også møte med Karanba, et initiativ for vanskeligstilt ungdom i Rio som kombinerer fotball og yrkesopplæring. Organisasjonen er støttet av blant annet Utenriksdepartementet og norsk næringsliv.

Colombia blir et stadig mer innflytelsesrikt land i regionen og er en ledende aktør i den nyopprettede Stillehavsalliansen. Fredsforhandlingene mellom Colombias regjering og Farc-geriljaen og Norges rolle som tilrettelegger vil være et tema under besøket.

Brende vil også følge opp det mangeårige norske humanitære engasjementet i landet. Utenriksministeren møter president Santos under besøket. Sammen med sin colombianske kollega, utenriksminister Holguin, vil Brende signere en avtale om regelmessige politiske konsultasjoner med colombianske myndigheter.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad, telefon 482 68 835

Til toppen