Utenriksministeren deltar på Norwegian-African Business Summit

Priv. til red.

Utenriksminister Børge Brende innleder på den internasjonale handelskonferansen i Oslo 1. november.

Konferansen “Breaking down barriers: How to Succeed on the African Continent” tar opp viktige problemstillinger for næringslivets engasjement i afrikanske land.

- Syv av de ti raskest voksende økonomiene i verden er i Afrika. Det er positivt at stadig flere norske selskaper vurderer Afrika som et attraktivt marked med stort potensial. Det er viktig å se økonomisk fremgang og næringslivsengasjement i sammenheng med samfunnsutvikling og fattigdomsbekjempelse, sier utenriksministeren.

Antall norske bedrifter i Afrika sør for Sahara har økt fra rundt 80 i 2000 til omkring 400 i 2012, med en spredning fra 11 til 39 land. Norwegian-African Business Association (NABA) sin årlige konferanse er blitt en viktig møteplass for norsk og afrikansk næringsliv. Rundt 300 deltakere er påmeldt, inkludert representanter fra store norske bedrifter, afrikanske ambassader og næringslivsledere.

Konferansen finner sted på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Holbergsgate 30, Oslo, fredag 1. november kl. 08.15 – 18.00. Hashtag: #NABAsummit13

Til toppen