Kronprinsparet besøker Vietnam

Priv. til red.

Kronprinsparet vil sammen med næringsminister Monica Mæland, statssekretærene Morten Høglund (UD) og Amund Ringdal (NFD) samt en næringslivsdelegasjon være på offisielt besøk i Vietnam fra 18. til 21. mars.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsparet vil sammen med næringsminister Monica Mæland, statssekretærene Morten Høglund (UD) og Amund Ringdal (NFD) og en næringslivsdelegasjon være på offisielt besøk i Vietnam fra 18. til 21. mars. Visepresident Nguyen Thi Doan vil være vert.

Bakgrunnen for besøket er det gode og allsidige bilaterale forholdet mellom Vietnam og Norge og en økende interesse for Vietnam i norsk næringsliv. Vietnam er, som én av Asias raskest voksende økonomier, et stadig mer interessant marked for norsk næringsliv. Dette gjelder spesielt innenfor maritim sektor, energisektoren, marin næring og tekstil- og skotøyindustrien. Frihandelsavtalen mellom Efta-landene og Vietnam skal etter planen være ferdigforhandlet i år. Den vil være et viktig bidrag for å stimulere det økonomiske samarbeidet.

Besøket vil også fokusere på norske frivillige organisasjoners samarbeid med vietnamesisk sivilt samfunn. Norges fotballforbund, Norsk Folkehjelp og Kirkens Nødhjelp er engasjert i den gamle keiserbyen Hué, som kronprinsparet vil besøke.

Kronprinsparet starter besøket i nord, i hovedstaden Hanoi, med ankomst hotellet på kvelden 18. mars. Det offisielle programmet i Hanoi den 19. mars omfatter høflighetsvisitt hos presidenten, visepresidenten og statsministeren.

Kronprinsparet vil også delta på en vennskapskonsert med vietnamesiske og norske musikere på operaen i Hanoi. Den 20. mars vil kronprinsparet besøke Hué. Fredag 21. mars vil være viet næringslivsarrangementer i Ho Chi Minh-byen.

Frist for akkreditering er 25. februar. Akkreditering sendes til: press@mfa.no.

Departementet vil sende ut viktig praktisk informasjon til akkreditert presse, inkludert opplysninger om pressevisum, hotellreservasjon og mulighet for å være med på leiefly fra Hanoi via Hué til Ho Chi Minh-byen.

Til toppen