Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Råd for bedre kjønnsbalanse på toppen av næringslivet

- Toppen av næringslivet henger etter resten av samfunnet når det kommer til likestilling. Vi lanserer nå en best practice liste med 8 råd om hvordan selskapene selv kan jobbe for å få flere kvinner inn i ledelsen. Jeg forventer at næringslivet tar ansvar, sier likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Sammen med næringsministeren har likestillingsministeren hatt møter med næringslivet og rekrutteringsbransjen om hvordan selskapene kan få bedre kjønnsbalanse på toppen. Et resultat er denne oversikten over konkrete tiltak næringslivet selv mener er de viktigste grepene for å skape et større mangfold.

- Det er ingen tvil om at det finnes kompetente kvinner. Selskapene må ta ansvar for at flere gis muligheten til å jobbe seg oppover og få ledererfaring, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Best practice listen kan lastes ned her. Den blir også sendt ut til 500 selskaper i disse dager.

- Arbeid med kjønnsbalanse i toppledelsen er ikke noe man kan jobbe med sånn innimellom, det må tvert imot være en integrert del av selskapenes rekrutterings- og personalpolitikk, sier Røe Isaksen

I følge CORE Topplederbarometer er bare 2 av 10 toppledere i de 200 største selskapene kvinner.

- Det er ikke bra nok. Mangfold i ledelse gir bedre og bredere grunnlag for beslutninger, og det er lønnsomt. Jeg håper at selskapene vil benytte seg av disse rådene, sier Helleland. 

8 råd for hvordan få kjønnsbalanse i toppen av næringslivet:

  1. Ledelsen må ta ansvar
  2. Ha gode planer
  3. Mål fremgang
  4. Jobb med rekruttering
  5. Bygg talenter
  6. Legg til rette
  7. Utnytt ressursene
  8. Ta samfunnsansvar
Til toppen