Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Rapport fra utvalget som har vurdert enklere merverdiavgift

Finansminister Siv Jensen (FrP) mottok i dag utredningen fra utvalget som har vurdert hvordan merverdiavgiften kan utformes enklere og med færre satser, fra utvalgsleder Vibeke Hammer Madsen.

Finansdepartementet oppnevnte Ekspertutvalget den 18. januar 2019. Ekspertutvalget fikk i mandat å vurdere hvordan merverdiavgiften kan utformes enklere og med færre satser. Videre ble utvalget bedt å vurdere om det er hensyn som tilsier reduserte satser og nullsatser i merverdiavgiften, for eksempel hensyn til miljø, fordeling eller folkehelse. Denne delen av mandatet reiser spørsmål om slike hensyn bør ivaretas bedre og mer effektivt gjennom andre virkemidler, enn ved å differensiere merverdiavgiften.

– Differensiert merverdiavgift er over tid brukt for å fremme ulike hensyn. Rapporten er viktig for regjeringens videre arbeid med å vurdere om andre hensyn bør ivaretas ved andre virkemidler enn differensiert merverdiavgiftssats.  Jeg har ventet i spenning og gleder meg nå til å studere utvalgets vurderinger, sier finansminister Siv Jensen (FrP).

Les mer:

Nett-tv Overrekkelse av rapport om enklere merverdiavgift

Se sendingen her

Se sendingen her

Til toppen