Regjeringen foreslår 4 millioner i koronatiltak til samisk næringsliv

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

– Regjeringen foreslår 4 millioner kroner til samisk næringsliv for å sikre forutsigbarhet for næringsdrivende i en krevende tid, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

Samisk næringsliv rammes hardt av virusutbruddet. Mange opplever stor omsetningssvikt og regjeringen ønsker derfor å stille opp for samisk næringsliv i en krevende tid. De strenge tiltakene for å stoppe smittespredningen har også tvunget flere bedrifter til å redusere sin aktivitet.

– Mange bedrifter har fortsatt likviditets- og betalingsproblemer. Det viktigste nå, utenom å redde liv og helse, er å sikre at flest mulig fortsatt har en jobb å gå til når denne krisen er over. Jeg er sikker på at regjeringens forslag vil bidra til å opprettholde og stimulere til fortsatt aktivitet i denne vanskelige tiden, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

Sametinget kjenner det samiske næringslivet godt og vil også denne gangen forvalte pengene.

– Det er viktig for regjeringen at det er Sametinget som får ansvaret for å fordele midlene. De kjenner de samiske forholdene best – og jeg er derfor trygg på at pengene vil hjelpe det samiske kultur- og næringslivet å komme seg gjennom krisen, sier Linda Hofstad Helleland.

Sametinget mottok også 4 millioner kroner til samisk næringsliv i mai 2020 som en del av regjeringens krisepakke.