Regjeringen forlenger avtalen med Redningsselskapet

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Norge vil fortsette arbeidet med å bidra til grensekontroll og med å redde liv til sjøs. Regjeringen tilbyr derfor Frontex et fartøy for seks måneder til bruk i fellesoperasjonen Poseidon. Justis- og beredskapsdepartementet forlenger derfor avtalen med Redningsselskapet om bruken av redningsskøyta Peter Henry von Koss.

– Gjennom å tilby redningsskøyta til Poseidon i nye seks måneder, bidrar regjeringen fortsatt med ressurser til grensekontroll og med å redde liv på havet og å ivareta sikkerheten i Europa, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP).

Norge har siden juli 2015 bidratt med redningsskøyta Peter Henry von Koss i Frontex’ fellesoperasjon Poseidon. Operasjonen bidrar til grensekontroll, bekjempelse av menneskesmugling og å redde liv.

I løpet av den tiden har Peter Henry von Koss plukket opp over 3300 migranter fra båter i sjøen og tauet 28 båter med over 1900 migranter til land. I tillegg har man observert at over 400 båter med over 18 600 migranter har kommet trygt i land.

– Jeg vil gi honnør til det norske mannskapet både fra Redningsselskapet og fra politiet. De gjør et meget viktig redningsarbeid, sier statsråden.

Regjeringen tilbyr dette bidraget så raskt som mulig etter 15. juni til bruk i fellesoperasjonen Poseidon i henhold til Frontex’ behov. Redningsselskapet har bekreftet at de er villige til å forlenge sitt bidrag på samme vilkår i seks måneder. Den nåværende avtalen utløper 15. juni i år etter at den ble forlenget med seks måneder fra 20. desember 2015.