Regjeringen inviterer til seminar for bekjempelse av antibiotikaresistens

Kampen mot antibiotikarsistens kan ikke vinnes av et land alene. Derfor samler helse- og omsorgsminister Bent Høie, landbruks- og matminister Jon Georg Dale og fiskeriminister Per Sandberg, norske og internasjonale eksperter og politikere til diskusjon om bekjempelse av antibiotikaresistens.

Hvis antibiotika skal forbli et globalt fellesgode for kommende generasjoner, må vi sette oss ambisiøse mål for arbeidet mot antibiotikaresistens. I dag er antibiotikaresistens et raskt voksende problem i verden og utgjør en alvorlig trussel mot global helse. Problemet må møtes i et one health perspectiv nasjonalt og globalt.

-          Om 30 til 40 år kan vi stå overfor en situasjon der vi ikke kan behandle sykdommer som vi har kunnet behandle siden 1920-årene. Det kan umuliggjøre moderne kreftbehandling og tunge kirurgiske operasjoner. Derfor er jeg glad for å samle noen av Norges og verdens fremste ekspertise i Ålesund i juni. Jeg håper å se mange av dere der, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie. 

Tid: 27. juni 2017, Kl. 10.00-15.30
Sted: Scandic Parken hotel, Ålesund

Et bredt panel av eksperter og ressurspersoner på antibiotikarsistens samles i Ålesund i forkant av Nordisk ministerrådsmøte 28-29. juni. På seminaret kan du blant annet møte EUs kommisjoner for helse- og mattrygghet Vytenis Andriukaitis, Professor Dame Sally Davis og mange flere.

Kom og ta del i den nasjonale og globale kampen mot antibiotikaresistens!

Les mer om programmet og meld deg på!

 

Til toppen