Reinkjøtt på samefolkets dag

I forbindelse feiringen av samefolkets dag den 6. februar blir det også i år et reinkjøttarrangement i Mathallen i Oslo. Finnmark Rein, Rørosrein og Skodi rein er på Torget i Mathallen og selger sine produkter av reinsdyr 6.-8. februar. Det er Markedsutvalget for reinkjøtt sammen med Reinprogrammet i Innovasjon Norge som finansierer arrangementet.

- Jeg finner det svært positivt at Markedsutvalget for reinsdyrkjøtt i samarbeid med Mathallen og Innovasjon Norge også i år har valgt å benytte samefolkets dag til å profilere reindriften og reinkjøttet. Nordmenn har de siste årene vært på en enestående oppdagelsesferd i retter og råvarer fra hele verden. Som matminister synes jeg det er spennende at vi har utviklet oss til å bli en nysgjerrig og matglad nasjon. I hele dette mangfoldet av mat og matopplevelser har reinkjøttet en naturlig plass, sier landbruks- og matminsiter Sylvi Listhaug.

Årets reinkjøttformidler

Nytt av året er utdeling av pris til ”Årets reinkjøttformidler 2014”. Formålet med prisen er å løfte frem og gi anerkjennelse til enkeltpersoner, institusjoner eller bedrifter som gjennom aktiv og gjentatt formidling har bidratt til å styrke reinkjøttets positive omdømme. Juryen som har valgt ut ”Årets reinkjøttformidler 2014” har bestått av:

  • Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug
  • Leder av Norske reindriftsamers landsforbund Ellinor Jåma
  • Leder av Markedsutvalget John Anders Lifjell.  

- Jeg gleder meg til å dele ut prisen til ”Årets reinkjøttformidler”. Forbrukerndersøkelser viser at reinsdyrkjøttet er i positiv utvikling. Som forbruker og matminister synes jeg dette er gode nyheter. Årets reinkjøttformidler har på flere måter bidratt til den positive utviklingen, sier Listhaug.

Konsert

Ut på kvelden blir det gratis konsert med joikeren Jon Henrik Fjällgren. Fjällgren ble kjent som artist gjennom Talang Sverige, der han gikk helt til topps i konkurransen i 2014 med sin joik.  I tillegg skal kulturformidlingsbedriften Girjját ha egne joikesessions i tilknytning til arrangementet. 

Program 6. februar på Torget i Mathallen Oslo:

Kl 1100 Pressetreff i Mathallen
Kl 1100 Reinkjøttbedriftene åpner sine stands for publikum
Kl 1700 Utdeling av pris til Årets reinkjøttformidler, av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug
Kl 1730-1900 Mulighet for å smake på ulike retter av reinkjøtt
Kl 1900 Konsert med Jon Henrik Fjällgren (vinner av Talang Sverige i 2014), gratis inngang
Til toppen