Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Rekordmange elever med på Smakens uke

Denne uken deltar rekordmange elever i Smakens Uke 2013. Hele 20.228 elever deltar i år. Det tilsvarer om lag en tredjedel av landets 6.-klassinger.

Smakens uke logo
 

Smakens uke arrangeres i samarbeid med Opplysningskontorene i landbruket, Norges Kokkemesteres Landsforening, Nofima, VilVite-senteret i Bergen og Måltidets hus i Stavanger. Hensikten er å øke bevisstheten rundt matkvalitet og matglede. Smakens uke er årlig begivenhet i mange land, også Norge. I år arrangeres uka for åttende gang, og hele 20.228 elever deltar på Smakens uke i 2013. Det er om lag en tredjedel av landets 6.-klassinger. 

Opplysningskontorene i landbruket og Landbruks- og matdepartementet tilbyr et eget undervisningsopplegg for 6. klasse-trinn som kan benyttes under Smakens uke.

Her vil det også hver dag bli lagt ut informasjon om dagens smak. 

  • Mer om undervisningsmateriell på www.smakensuke.no, inkludert smaksquiz for elevene. 

Arrangementer under Smakens Uke
For å øke nysgjerrighet, matglede og kunnskap om matmangfold inviterer Nofima på Ås 6. klassinger til en smaksopplevelse under årets Smakens Uke på onsdag 30. oktober. Det er tredje året på rad at skolene inviteres til forskningsinstituttet. Arrangementet er basert på praktiske oppgaver med ulike lukt- og smakstester, samt foredrag. 150 elever fra lokale skoler er invitert.

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet deltar på Smakens uke på VilVite-senteret i Bergen torsdag 31. oktober. VilVite-senteret i Bergen kobler Smakens uke til utstillingen om mat, "Velkommen til bords". Besøkende vil lære om tema som "Hver sin smak", om mat og kultur og matens betydning for helse. VilVite-senteret forventer opp mot 2500 barn og unge i løpet av Smakens uke. I tillegg skal elever fra videregående skole lage lunsj. Smakens uke-undervisningsopplegget skal presenteres bl.a. for lærere. 

Eget undervisningsopplegg på Smakensuke.no Opplysningskontorene i landbruket og Landbruks- og matdepartementet tilbyr et eget undervisningsopplegg for 6. klasse-trinn som kan benyttes under Smakens uke.

Her vil det også hver dag bli lagt ut informasjon om dagens smak.  

Blindtesting. Elever må spise stykker av rå potet, rå kålrabi og rått eple med øynene igjen og klype på nasen. Det viste seg å bli vanskelig å bestemme hva de spiste, uten hjelp fra andre sanser.
Blindtesting. Elever må spise stykker av rå potet, rå kålrabi og rått eple med øynene igjen og klype på nasen. Det viste seg å bli vanskelig å bestemme hva de spiste, uten hjelp fra andre sanser. (Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen)
Til toppen