Rørosmat SA er vinner av BU-prisen 2014

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug overrakte i dag den nasjonale Bygdeutviklingsprisen 2014 på 250 000 kroner til Rørosmat SA under en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin. – De nominerte til den nasjonale bygdeutviklingsprisen er alle av ypperste nasjonal klasse, for ikke å si verdensklasse. De er gode eksempler på nyskaping og kreativitet i og i tilknytning til landbruket, sier Sylvi Listhaug.

I år var det tre kandidater som skilte seg klart ut. Kandidatene vurderes etter lønnsomhet, sysselsetting, sosial og miljømessig bærekraft og nyskaping eller originalitet. - De tre nominerte til den nasjonale Bygdeutviklingsprisen for 2014 er imponerende eksempel på primærproduksjon, bedriftsnettverk innen lokalmatområdet og anvendelse av såkalte plussprodukter til hundefôr, sier Sylvi Listhaug. 

Alle de nominerte.
Alle de nominerte. Foto: Vidar Alfarnes

De nominerte til BU-prisen i 2014 har vært:

  • Rørosmat SA – Røros i Sør-Trøndelag
  • Skjærgaarden Gartneri – Åsgårdstrand i Vestfold
  • Vom og Hundemat AS, Trøgstad i Østfold

Prisen på kroner 250 000 er i regi av Innovasjon Norge og ble delt  ut av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug i Berlin torsdag 15. januar i forbindelse med den norske deltakelsen på messen Internationale Grüne Woche.

Bygdeutviklingsprisen ble etablert i 1997 for å synliggjøre og være en inspirasjonskilde for vellykka nærings- og forretningsutvikling i – og i tilknyting til landbruket. Kandidatene blir vurdert etter lønnsomhet, sysselsetting, sosial og miljømessig bærekraft og nyskaping eller originalitet. Det blir kåra en vinner i hvert fylke med en pris på 50 000 kroner. For 2014 konkurrerte tre fylkesvinnere om den nasjonale prisen på 250 000 kroner. 

Prisvinnerne daglig leder Kristin Bendixvold og styreleder Ingulf Galåen sammen med landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Foto: Vidar Alfarnes
Foto: Vidar Alfarnes Foto: Foto: Vidar Alfarnes
Prisvinnerne flankert av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og administrerende direktør  i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.
Prisvinnerne daglig leder Kristin Bendixvold og styreleder Ingulf Galåen sammen med landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Foto: Vidar Alfarnes Foto: Foto: Vidar Alfarnes
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug i samtale med styreleiar Røros Mat Ingulf Galåen.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug i samtale med styreleiar Røros Mat Ingulf Galåen. Foto: Vidar Alfarnes Foto: Foto: Vidar Alfarnes

Internationale Grüne Woche, 16.01. - 25.01.2014
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin  

Til toppen