Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny samarbeidsavtale mellom Norge og Den afrikanske union (AU)

Norge og Den afrikanske union (AU) har signert en ny treårig samarbeidsavtale. Avtalen, som har en ramme på 180 millioner kroner fordelt på tre år, har som mål å styrke den politiske dialogen og det operative samarbeidet mellom Norge og AU.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide her sammen med lederen for Den afrikanske union, Moussa Faki Mahamat.
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide her sammen med lederen for Den afrikanske union, Moussa Faki Mahamat. Foto: AU

- AUs rolle som politisk arena for afrikanske land og Afrikas stemme i internasjonale fora, er betydelig styrket de siste årene. I en tid hvor globale normer og multilateralt samarbeid er under press, er AU en viktig samarbeidspartner for Norge. Vi ønsker å bidra til at AUs evne til å forebygge, håndtere og løse konflikter styrkes, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Samarbeidsavtalen skal støtte gjennomføringen av Afrikas eget rammeverk for bærekraftig utvikling - Agenda 2063. Gjennom samarbeidet skal Norge støtte AUs arbeid med fred og sikkerhet, demokrati og styresett, bærekraftig utvikling og jobbskaping, og institusjonell kapasitetsbygging i AU-kommisjonen.

I oktober 2018 opprettet Norge en norsk delegasjon til Den afrikanske unions hovedkvarter i Addis Abeba. Delegasjonen ledes av ambassadør Morten Aasland.

 

 

Til toppen