Samferdselsministeren møtte ”samferdselsministeren”

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtte i dag eleven Lene Nilsen Årskaug, som spiller samferdselsminister i et rollespill som settes opp i forbindelse med grunnlovens 200-årsjubileum.

- Det var et inspirerende møte. Rollespill-ministeren viste kunnskap om og interesse for politikk. Jeg tror dette er en god måte å skape engasjement for politikk på, sa Solvik-Olsen.

Elever fra Lillestrøm videregående skole forbereder et tre dager langt rollespill til grunnlovsjubileet. I den sammenheng har elevene etablert en Høyre/Frp-regjering.

Fredag kom den virkelige samferdselsministeren på besøk. Besøket var avtalt med skoleledelsen, men elevene visste ingenting.

- Morsomt å komme på overraskelsesbesøk. Vi ble veldig godt mottatt. En flott gjeng ungdommer, sa Solvik-Olsen.

Ketil Solvik-Olsen og elever
Rollespillets samferdselsminister ble overrasket og fornøyd.

- Det var hyggelig at samferdselsministeren prioriterte dette. Det er viktig at ungdommer får prate med dem som har makt, sa Lene Nilsen Årskaug,

Det er første gang skolen gjennomfører denne læringsmetoden. Anna Kristina Lejdelin, avdelingsleder for samfunnsfag og økonomi og prosjektleder for Lille Stortinget 2014, synes dette er en motiverende metode å lære politikk på.

- Elevene får en helhetsforståelse av hvordan politikk henger sammen.

Til toppen