Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Samfunnssikkerhetsministeren til Hydro for brif om cyberangrepet

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) og NHO-sjef Ole Erik Almlid besøker onsdag Hydro for å bli orientert om cyberangrepet som rammet selskapet i vår, samt diskutere hvordan næringsliv og staten kan jobbe med informasjonsdeling om cyberangrep og digitale trusler.

Pressen inviteres til å delta på besøket.

Tid og sted: Onsdag 4. september klokken 11.00 – 12.00, Drammensveien 264

Presse som ønsker delta bes gi beskjed til kommunikasjonsrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet andre[email protected] (402 32 454).

Hydro opplevde mars i år et omfattende cyberangrep. Løsepengeviruset LockerGoga ble brukt i et sofistikert og omfattende dataangrep mot selskapets 35 000 ansatte og mer enn 170 produksjonssteder over hele verden. Angriperne krevde løsepenger utbetalt i kryptovaluta for å låse opp krypterte PC-er og servere.

I etterkant av vårens cyberangrep har Hydro valgt en åpenhetslinje. Samfunnssikkerhetsministeren og NHO-sjefen ønsker derfor å besøke Hydro for å høre om hvordan næringslivet og staten kan jobbe på lag med bedriftene og dele informasjon.

For å bli bedre rustet til å bekjempe digitale trusler og cyberangrep bør virksomheter som blir angrepet i større grad dele informasjon og erfaringer, men svært få virksomheter er åpne om at de har blitt angrepet.

 

Til toppen