Sandberg gjenvalgt til FNs barnekomité

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Norge og Nordens kandidat, Kirsten Sandberg, er gjenvalgt som medlem av FNs barnekomité. - Jeg vil gratulere Kirsten Sandberg, en av våre aller dyktigste barnerettseksperter, med gjenvalget, sier utenriksminister Børge Brende.

I dag ble Norge og Nordens kandidat, Kirsten Sandberg, gjenvalgt som medlem av FNs barnekomité. - Jeg vil gratulere Kirsten Sandberg, en av våre aller dyktigste barnerettseksperter, med gjenvalget, sier utenriksminister Børge Brende.  

Sandberg er professor ved Universitetet i Oslo. Hun har vært medlem av FN-komiteen siden 2011, og ble i fjor valgt som komiteleder. I årets valg var det 13 kandidater til ni ledige seter. Sandberg ble valgt inn med 141 av 191 mulige stemmer. 

- Sandberg har gjort en viktig innsats som medlem av komiteen, ikke minst det siste året da hun har ledet komiteens arbeid. Gjenvalget er en tillitserklæring til Sandberg og den ekspertisen hun representerer. Jeg ønsker henne lykke til med fire nye år og med arbeidet for barnas rettigheter, sier utenriksministeren. 

FNs barnekomité overvåker at alle land som har skrevet under på FNs barnekonvensjon etterlever sine forpliktelser. Alle land må jevnlig rapportere til komiteen om sitt arbeid med barns rettigheter. Komiteen består av 18 uavhengige eksperter fra hele verden. Norges siste rapport til komiteen er tilgjengelig er tilgjengelig her.