Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Sannerud ny direktør i Kriminalomsorgsdirektoratet

Lise Sannerud (57) er i statsråd i dag utnevnt til direktør for Kriminalomsorgsdirektoratet.

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara gratulerer Lise Sannerud med utnevnelsen.
Gratulerer! Etter statsråd hadde Tor Mikkel Wara et møte med den nyutnevnte direktøren Lise Sannerud på hans kontor i Justis- og beredskapsdepartementet. Foto: JD

– Med utnevnelsen av Sannerud har Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) fått en meget kompetent, faglig sterk og resultatorientert leder. Etaten er i endring, og jeg er trygg på at den nye direktøren vil bidra kontruktivt inn i den videre utviklingen av kriminalomsorgen, sier justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (FrP).

Sannerud kommer fra stillingen som direktør for Sekretariatet for konfliktrådet. Før det var hun blant annet HR-direktør i Skattedirektoratet (2011-2017), kommunalsjef i Frogn kommune (2008-2011). Hun har en master og Management fra Handelshøgskolen BI og en cand.mag i Administrasjon og ledelse fra Diakonhjemmets høyskole i 1991. Sannerud er utdannet sosionom fra Sosialhøyskolen på Diakonhjemmet (1984).

Sannerud tiltrer stillingen fra det tidspunkt departementet bestemmer. Hun tar over etter Marianne Vollan, som i vår ble utnevnt til førstelagmann i Borgarting lagmannsrett.

Om Kriminalomsorgsdirektoratet 

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) har det øverste faglige og administrative ansvaret for kriminalomsorgen. Det ledes av en direktør, og består av fem regionadministrasjoner, lokale fengsler og friomsorgskontor samt Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter (KRUS). Justis- og beredskapsdepartementet er overordnet Kriminalomsorgsdirektoratet.

Til toppen