Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Signerte Parisavtalen i New York 22. april

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen signerte Parisavtalen om klima på vegne av Norge i FN i New York 22. april, sammen med 174 andre land.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen signerer Parisavtalen om klima på vegne av Norge i FN i New York 22. april. Foto: Bjørn Stuedal.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen signerte Parisavtalen i New York 22. april 2016. Foto: Bjørn Stuedal.

Klimaavtalen fra Paris trer i kraft når minst 55 parter, som representerer minst 55 prosent av de globale klimautslippene, har ratifisert avtalen.

– Parisavtalen overrasket en hel verden med sin visjon om en klimanøytral framtid. Jeg reiser til New York som teknologi- og klimaoptimist. Fra norsk side legger vi opp til rask ratifikasjon etter at jeg nå har signert avtalen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Vinner i lavutslippssamfunnet

175 land signerte klimaavtalen i FN i New York 22. april. Aldri før har så mange land undertegnet en internasjonal avtale samme dag. Signeringen er åpen fram april neste år.

– Norge skal bli en vinnernasjon i lavutslippssamfunnet. I forrige uke redegjorde jeg i Stortinget for at dette målet bare kan nås gjennom en storstilt satsning på forskning, innovasjon og teknologiutvikling. Det er Regjeringens første prioritet i klimapolitikken. Norges rolle som klima- og miljønasjon er viktig. Men skal verdens klima reddes, trenges en global dugnad, sier Vidar Helgesen.

Store utslippsland som Kina og USA, har varslet at de vil ratifisere Parisavtalen i løpet av året. Utenriksminister John Kerry signerte avtalen på vegne av USA 22. april. Visestatsminister Zhang Gaoli undertegnet for Kina, president François Hollande for Frankrike. 

Bilder fra signeringen av Parisavtalen

Til toppen