Signerte kampanjen #UpForSchool

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg og styreleder i Global Partnership for Education, Julia Gillard, undertegnet i dag kampanjen #UpForSchool for økt støtte til utdanning i fattige land.

Undertegning Solberg-Gillard

Statsminister Erna Solberg undertegner kampanjen #UpForSchool, på Statsministerens kontor 12. februar. Til venstre styreleder Julia Gillard, i midten Hellen Griberg fra A World at School. (Foto: Statsministerens kontor).

Det var ungdomsambassadør for organisasjonen A World at School, Hellen Griberg (22), som samlet inn underskriftene.

– 58 millioner barn går ikke på barneskole. Det er veldig viktig at verdens ledere blir oppfordret til å satse på utdanning, og da trenger vi engasjementet som Hellen og andre ungdommer viser, sier statsminister Erna Solberg.

Kampanjen oppfordrer regjeringer til å levere på løftene om å nå FNs tusenårsmål på utdanning.

I tillegg til at alle barn får skoleplass må det investeres mer i kvalitet og læringsutbytte, slik at ungdommen får nødvendig kunnskap og ferdigheter som sikrer dem en overgang til arbeidslivet, sier Solberg.

- Når verden nå skal bli enige om nye bærekraftsmål for neste 15-års periode, er det viktig at utdanning er tydelig forankret som grunnlag for utvikling. Vi må «stå opp for skolegang», som denne kampanjen minner oss om, og gjøre mer for at alle barn får utdanning av god kvalitet, sier Julia Gillard.

Global utdanning og Norges utdanningssatsing var også tema for møtet som statsministeren og Gillard hadde i forkant av signeringen. Siden tiltredelsen i 2013 har den norske regjeringen økt støtten til utdanning med til sammen 640 millioner kroner, som er et godt skritt på veien til målet om å doble støtten innen 2017.