Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Sikkerhetssituasjonen i Midtøsten og Nord-Afrika

Norske myndigheter har, i likhet med flere andre land, mottatt informasjon om mulig økt fare for terroranslag i Midtøsten og Nord-Afrika den kommende tiden. Informasjonen indikerer at Al-Qaida, eller tilknyttede organisasjoner, planlegger aksjoner. Det er ikke kjent i hvilke land eller mot hvilke mål eventuelle anslag vil skje.

De seneste års terrorhandlinger i Midtøsten, Nord-Afrika og i verden for øvrig indikerer at norske interesser og statsborgere kan rammes direkte eller indirekte av slike aksjoner. Det er derfor generell grunn til årvåkenhet om faren for terrorhandlinger ved reiser eller opphold i utlandet.

Utenriksdepartementet (UD) oppfordrer nordmenn som skal reise utenlands, spesielt til Midtøsten og Nord-Afrika, til å sette seg inn i sikkerhetsinformasjonen og eventuelle reiseråd som gjelder for det landet de ønsker å besøke. Du finner en oversikt over denne informasjonen, fordelt etter land, på www.landsider.no.

UD vurdere fortløpende behovet for oppdatering av reiseråd og annen sikkerhetsinformasjon dersom situasjonen skulle tilsi dette. Informasjonen vil bli publisert på UDs nettsider (http://www.landsider.no/) og på sidene til den aktuelle norske ambassaden.

UD anbefaler at nordmenn som reiser til utlandet eller som bor i utlandet registrerer seg gjennom UDs frivillige reiseregistrering. Ved en slik registrering vil utenrikstjenesten letter kunne komme i kontakt med den enkelte hvis noe alvorlig skulle skje.

Til toppen