Presseinformasjon

Statssekretær Skogen til Abu Dhabi

Statssekretær Tone Skogen leder Norges delegasjon til årsmøtet i Det internasjonale byrået for fornybar energi (Irena) i Abu Dhabi 14. og 15. januar.

– Over en milliard mennesker mangler tilgang til elektrisitet. Økt bruk av fornybar energi er viktig for å skaffe elektrisitet og samtidig redusere utslippene av klimagasser. Tilgang til energi er en viktig forutsetning for vekst og utvikling. Regjeringen har i 2017 økt satsingen på fornybar energi som et bidrag til gjennomføring av bærekraftsmålet for energi og Parisavtalen, sier statssekretær Skogen. 

Irena ble etablert i 2009 og har som hovedoppgave å tilrettelegge for en betydelig økning i produksjon og bruk av fornybar energi globalt. Byrået har 150 medlemsland, og ytterligere 26 land har undertegnet avtaler om medlemskap. Irena har sitt hovedkvarter i Abu Dhabi.

I tillegg til å delta på årsmøtet i Irena vil statssekretær Skogen møte emiratiske myndigheter og representanter for norsk næringsliv. Hun vil også delta på åpningen av Abu Dhabi Sustainability Week.   

Pressekontakt: UDs pressevakt på 23 95 00 02

Til toppen