Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Statssekretær Skogen til Verdensbankens årsmøte

Statssekretær Tone Skogen deltar på Verdensbankens årsmøte i Washington 12.-14. oktober.

- Det er gledelig at utdanning og behovet for investeringer i menneskelig kapital vil være sentrale tema på Verdensbankens årsmøte. Verdensbankens analysearbeid og betydelige finansiering er viktige bidrag for at bærekraftsmål nummer 4 om god utdanning for alle skal nås, sier statssekretær Skogen. Utdanning er en hovedprioritet for Norge i utviklingspolitikken, og Norge har en internasjonal lederrolle for å mobilisere økt støtte til utdanning fra andre givere.  

Andre sentrale tema på årsmøtet vil være den globale økonomiske situasjonen, hvordan mobilisere kapital til utviklingsformål fra nye finansieringskilder og samarbeid med privat sektor. Statssekretær Skogen vil ha en rekke møter om Verdensbankens engasjement på områder som havressurser, sårbare stater, kvinner og likestilling, samarbeidet med FN, klima og energi.

Statssekretær Skogen deltar også på en paneldiskusjon om konfliktforebygging og utvikling, og på lanseringen av et nytt fond for kvinnelig entreprenørskap med Verdensbankens president Jim Kim og Ivanka Trump. Hun skal også møte lederen for Verdensbankens filial for privat sektor, International Finance Corporation (IFC), og ha møter med finansministre fra flere land i Afrika og Latin-Amerika.  

Totalt bidro Norge med nærmere tre milliarder kroner til Verdensbankens arbeid i 2016. Verdensbanken bidrar årlig med om lag 60 milliarder dollar til rimelige, langsiktige lån til utviklingsland og framvoksende økonomier. Verdensbanken gir også gavebistand til utvalgte formål i de aller fattigste landene. Banken har 189 medlemsland som deler på 25 styreplasser. Norge deler styreplass med de nordiske og baltiske landene. Det er for tiden Danmark som sitter i styret.  

Les mer om Verdensbanken her.  

Pressekontakt: UDs pressevakt, telefon 23 95 00 02

Til toppen