Historisk arkiv

Slukk lyset for klimaet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Lørdag kveld kan alle slå av lyset en time for å vise at de er med i verdens største klimakampanje Earth Hour. Målet er at en milliard mennesker over hele verden skal slå av lyset lørdag 28. mars mellom klokken 20.30 og 21.30.

Nærings- og handelsdepartementet er et av flere departementer som vil slukke lyset lørdag kveld.

I tillegg har en rekke norske kommuner, statlige etater og bedrifter sluttet seg til. Arrangøren WWF håper at 1 million nordmenn skal delta i kampanjen.

- Earth Hour har vokst seg stor siden den startet i Australia i 2007 og er en viktig påminnelse om de klimautfordringene vi står overfor. Jeg håper merkeringen får stor oppslutning og har oppfordret departementets underliggende etater om å bli med, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Det hele begynte i Sydney i 2007 med over 2,2 millioner deltakende husstander og bedrifter. Ett år senere hadde engasjementet spredd seg til 35 land og 50 millioner mennesker. Kjente landemerker som Golden Gate Bridge i San Francisco, Colosseum i Roma og Coca Colas billboard på Times Square ble mørklagt og fungerte som symboler på at verden står sammen i kampen mot global oppvarming.

I Oslo vil blant annet Stortinget, Den Norske Opera, Postgirobygget, Freia-reklamen på Egertorget og Rådhuset bli mørklagt. Rådhus, hoteller og andre signalbygg over hele landet deltar også i kampanjen.

Mer informasjon på hjemmesiden til Earth Hour: www.earthhour.no