Smaken av 1814 – servert på 2014-vis

Eidsvoll 1814 har i samarbeid med Kulinarisk Akademi og med Henry Notaker laget en egen meny for Grunnlovsjubileet: "Smaken av 1814 servert på 2014 vis". Landbruks– og matminister Sylvi Listhaug deltar når menyen lanseres i morgen.

Eidsvoll 1814 har i samarbeid med Kulinarisk Akademi og med Henry Notaker laget en egen meny for Grunnlovsjubileet: "Smaken av 1814 servert på 2014 vis". Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug deltar når menyen lanseres i morgen. 

Sted: Kulinarisk Akademi, Maridalsveien 87, Oslo.
Tid: Fredag 10 .januar kl.12.00 – 13.00. 

Menyen er basert på en "Kaage Bog over endel Bakelser og Posteger 1814" – en gammel kokebok i Norsk Folkemuseums eie. Fra denne menyen stiger duften av tidlig 1800-tall med borgerskapets krydder, supper, pateer og posteier, bakelser og terter. Kaptein på kokkelandslaget, Jostein Medhus, har tolket oppskriftene og tilpasset de vår tids smaksløker.  Men han er tro mot råvarer, konserveringsteknikker og kryddernyanser som eidsvollsmennene var kjent med.

Kontaktpersoner:

Astrid Galstad
Leder samfunnskontakt Eidsvoll 1814
Tlf.: 901 69 336.

Ståle Norang, seniorrådgiver
Kontaktperson for landbruks- og matministeren
Tlf.: 414 38 011.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug deltar når menyen for Grunnlovsjubileet lanseres i morgen. (Foto: Torbjørn Tandberg)