Smaker fra Oslo-regionen fyller mager i Berlin

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Norge er representert med tre regioner på Grune Woche i år; Nord-Norge, Trøndelag og Oslo-regionen. Hver region har sine dager hvor menyen i restauranten legges opp med lokale råvarer. Fra og med åpningsdagen og til og med 19. januar, er det smakene fra Oslo-regionen som selges i restauranten på den norske standen i Berlin. Rettene er basert på råvarer fra de åtte fylkene som deltar under paraplyen Osloregionen.

Forrett: lakseconfit med Nyr (friskost fra Grøndalen), redikker, flatbrød fra Markajentene og en vinaigrette av eplesaft fra Telemark.

Hovedrett: reinsdyrfilet fra Nordås med gulrotkrem, Gulløyepoteter, revet ost - Holtefjell XO og løvtann- og granbarsirup.

Dessert: tilslørte bondepiker med Nyr (friskost fra Grøndalen) og ristet havrestrøssel.

Forrett fra Oslo-regionen er en lakseconfit med Nyr (friskost fra Grøndalen), redikker, flatbrød fra Markajentene og en vinaigrette av eplesaft fra Telemark.
Forrett fra Oslo-regionen er en lakseconfit med Nyr (friskost fra Grøndalen), redikker, flatbrød fra Markajentene og en vinaigrette av eplesaft fra Telemark. Foto: Vidar Alfarnes

Fra 20. januar overtar Trøndelag menyen i den norske restauranten mens Nord-Norge avslutter i perioden 23.-25. januar. Variasjoner av lakseconfit og reisdyrfilet med lokalt tilbehør står fortsatt på menyen. Dessertene vil være trollkrem med rømme og smultring fra Trøndelag mens Nord-Norge varter opp med kryddermarinerte multer.

Petter Wahl Sekne er kjøkkensjef i den norske restauranten på Grüne Woche. Han driver til daglig firmaet Fra bonden til kokken som distribuerer lokale råvarer til restauranter. Kokkene som driver det norske kjøkkenet kommer fra restaurantgruppen Fursetgruppen.
Petter Wahl Sekne er kjøkkensjef i den norske restauranten på Grüne Woche. Han driver til daglig firmaet Fra bonden til kokken som distribuerer lokale råvarer til restauranter. Kokkene som driver det norske kjøkkenet kommer fra restaurantgruppen Fursetgruppen. Foto: Vidar Alfarnes Foto: Foto: Vidar Alfarnes

Om Grüne Woche

Norge deltar fra 16. - 25. januar 2015 på Grüne Woche i Berlin. Grüne Woche befestet i 2014 sin posisjon som en av verdens ledende forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv: Over 410.000 besøkende, 1650 utstillere fra 70 land, 70 landbruksministre fra alle verdens kontinenter og et rekordstort antall utenlandske delegasjoner var innom messen, rundt 4000 journalister var akkreditert og det ble omsatt varer for 47 millioner Euro i løpet av 10 dager.

Fra Norge deltar i 2015 utstillere fra Nord-Norge, Oslo-regionen og Trøndelag som skal teste ut sine produkter i et krevende marked. 

Internationale Grüne Woche, 16.01. - 25.01.2015
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin