Smartfood ungdomsbedrift vant Gastronomiprisen 2015

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Ungt Entreprenørskap har arrangert NM for ungdomsbedrifter. I dag vant Smartfood UB fra Karmsund videregående skole Gastronomiprisen 2015, tett fulgt av Glutenfri UB fra Stranda videregående skole og Smak og nyt Rå UB fra Rå videregående skole.

Departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet delte ut Gastronomiprisen 2015 til Smartfood UB som var den ungdomsbedriften som scoret best på følgende kriterier:

  • Hvorvidt det er det behov for produktet i markedet.
  • Hvorvidt produktet er nyskapende.
  • I hvilken grad det er benyttet lokale råvarer.
  • Vurdering av produktkvalitet, råvarekombinasjon og grad av økologisk tilvirkning.
  • Vurdering av smak, utseende og lukt.
  • Vurdering av design på pakning/emballasje.

Juryen har bestått av:

  • Harald Osa, Bama Gruppen
  • Øyvind Skogsholm Hansen, Melkerampa i Mathallen
  • Wenche Andersen, God Morgen Norge, TV2
  • Nina Mosseby, Landbruks- og matdepartementet

  • Juryens begrunnelse

Det har vært 8 finalister i konkurransen  fra ulike kanter av landet og som har representert 7 fylker. Blant bedriftene har det vært kaffe- og televerandører, en produsent av grønnsakspulver og bedrifter som kombinerer norsk tradisjonskost med spennende utenlandske mattradisjoner. De har vunnet fylkeskonkurransene i sine respektive fylker. Til finalen har alle sendt inn en presentasjon av bedriften og juryen har i tillegg intervjuet alle før det ble kåret en vinner. 

- Slike konkurranser kan være en inspirasjon og kan  bidra til at flere vil satse på en framtid innen matbransjen. Bredden og kvaliteten blant finalistene viser at det er mange muligheter i mat- og landbruksnæringen i hele landet, sier departementsråd Leif Forsell.