Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Smines Tybring-Gjedde åpnet Climit Summit 2017

Statssekretær Ingvil Smines Tybring- Gjedde åpnet i dag Climit Summit 2017 på Soria Moria hotell og konferansesenter i Oslo. Konferansen samler verdens fremste forskere innen karbonfangst, -transport og lagring (CCS).

- Å innfri målene i Parisavtalen og FNs mål om bærekraftig utvikling uten at karbonfangst- og lagring tas i bruk i stor skala blir svært vanskelig. Norge gjør vår del av den globale CCS-dugnaden. Vi jobber langs hele utviklingskjeden av CO2-håndtering, fra forsknings- og pilotprosjekter, via demonstrasjon av teknologi i industriell skala til fullskala CO2-håndtering, sier statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP).

Ingvil Smines Tybring- Gjedde innledet på Climit Summit. (Foto: Gassnova)

CLIMIT er det nasjonale programmet for forskning, utvikling og demonstrasjon av teknologi for CO2-håndtering. Programmet er et samarbeid mellom Gassnova og Norges Forskningsråd. CLIMIT SUMMIT er blitt en viktig møteplass for fagfolkene i verden som arbeider med CCS.

- Climit er et viktig virkemiddel i arbeidet med karbonfangst- og lagring. Ved å dekke både forskning og demonstrasjonsprosjekter er Climit godt egnet til å fremskynde teknologiutviklingen og å sørge for at teknologien blir tatt i bruk, sier Smines Tybring-Gjedde (FrP).

 

Til toppen