39 finalister er klare til Det Norske Måltid
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 27.09.2017
Nå er 39 finalister klare fra 14 fylker, fra Finnmark i nord til Agderfylkene i sør. De deltar i 13 ulike kategorier. Fra starten av de seks delfinalene var alle landets fylker representert.
De 39 finalistene har vært gjennom to tøffe dommerrunder for å nå finalen. - Landets beste kokker og fagfolk er med på alle dommernivåer. De 7 juryene som har arbeidet er samstemte i sine vurderinger, dermed er finalistene godt gjennomsmakt og vurdert for å komme gjennom nåløyet til finalen, sier prosjektleder Kristin Austigard.
- Etter 10 år med Det Norske Måltid, ser vi at det er internasjonalt høyt nivå på det som produseres her i landet. Mange produsenter fanger opp tilbakemeldingene fra juryene og jobber videre for å løfte seg, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima, etter siste delfinale under Matstreif i Oslo.
Finalejuryen møtes i høst for å finne vinnerne i Det Norske Måltid 2017. Samtidig er forberedelsene i full gang til den store matgallaen og finalen i Stavanger 12. januar 2018.
- Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
- Twitter: @DNMaltid Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid17
- Oversikt over årets finalister
Kontakt Det Norske Måltid:
Kristin Austigard ka@ipaxmat.no mobil: (+47) 90 19 38 77.
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no mobil: (+47) 90 75 10 25
- Det norske måltid er på www.detnorskemaltid.no
- Facebook.com/detnorskemaaltid
- Twitter: @DNMaltid Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid17
Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Målet er å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.