Sør-Trøndelag vil øke produksjonen av storfekjøtt
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 08.04.2015
Prognosene for 2015 viser at vi mangler 7 600 tonn storfekjøtt på landsbasis. I Sør-Trøndelag er det satt i gang et treårig prosjekt for å øke tilgangen på storfekjøtt.
Prosjektet skjer i regi av Nortura i samarbeid med Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) og med støtte fra Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Bakgrunnen er både det nasjonale underskudd på storfekjøtt som Nortura ønsker å bøte på, og den store betydning storfeholdet har for landbruket i Sør-Trøndelag og som Fylkesmannen ønsker å styrke.
Prognosene for 2015 viser at vi mangler 7 600 tonn storfekjøtt på landsbasis. Det meste av storfekjøttet leveres fra melkebesetninger eller ved framfôring av NRF-dyr med vel 70 prosent av tilførslene. Antall melkekyr reduseres stadig og i prosjektet er målet å øke slaktevekt og antall kalver som fôres fram fra melkebesetningene samt å få nye produsenter til å satse på ammekyr med kjøttferaser, med NRF eller med blandingsraser. Det er behov for ca. 8 000 nye ammekyr pr år framover dersom det skal bli markedsbalanse.