Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Søviknes deltok på bedriftsbesøk og åpnet næringskonferanse på Askøy

Tirsdag 18. april tilbragte olje- og energiminister Terje Søviknes i Hordaland, hvor han blant annet besøkte leverandørindustrien representert ved Schlumberger Norge AS, Framo AS og GCE Subsea. Søviknes åpnet også næringslivskonferansen på Askøy.

-Jeg har hatt stor nytte og glede av å besøke leverandørindustrien på Askøy. Her har industrien satset på flere omstillingsprosjekter for å møte utfordringene i bransjen og det er flott å se en betydelig tilflytting av bedrifter til industriområdet på Horsøy og Storebotn næringspark. Dette er et område i vekst, som vil få stor betydning for verdiskaping i årene fremover, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

 

Olje- og energiminister Terje Søviknes i samtale med Vice President i OneSubsea John Arve Sværen.

-Næringslivets tilgang til kompetanse og infrastruktur for utvikling og innovasjon er av stor strategisk viktighet for konkurranseevnen og fremtidig verdiskaping i Norge. Utviklingen på Askøy underbygger denne strategien, sier Søviknes.

Sist i programmet var Søviknes innom årets toppledermøte hos GCE Subsea-klyngen på Flesland, hvor han blant annet holdt et innlegg om Norge og olje- og gassnæringen i kontinuerlig endring.

I tillegg til å styrke olje- og gassnæringen ønsker GCE Subsea å ta en rolle i å utvikle subseateknologien og industriens nedslagsfelt i andre relaterte næringer, særlig sett hen til havrommet.

-Vi har en teknologiintensiv og variert subseaindustri i Norge, som fortsetter å utvikle løsninger på havbunnen til olje- og gassindustrien samtidig som den ser muligheter i relaterte havnæringer. Subseateknologi fra Norge er etterspurt verden rundt, sier Søviknes.

 

Til toppen