Spesialitetsmerket til Eiker Gårdsysteri

Eiker Gårdsysteri er tildelt Matmerks spesialmerke for osten Eiker Holtefjell. Departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet stod for tildelingen under Matmerks Fagdag norsk mat.

Eiker Gårdsysteri er tildelt Matmerks spesialmerke for osten Eiker Holtefjell. Departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet stod for tildelingen under Matmerks Fagdag norsk mat. 

Spesialitetmerket Holtefjell ost fra Eiker Gårdsysteri
Spesialitetmerket Eiker Holtefjell fra Eiker Gårdsysteri (Foto: Matmerk.no)

- Eiker Gårdsysteri  feirer sitt 10-årsjubileum i år og osten Holtefjell er godt etablert i hotell og restaurant markedet. Eiker er  også svært aktiv på Bondens Marked. Det er derfor en glede at de nå får hedersbevisningen Spesialitet for et av sine produkter, sa departementsråd Forsell under overrejkkelsen av Spesialitetsmerket. 

Eiker Holtefjell er en eksklusiv, fast, modnet lagringsost med rødkittskorpe.

Den kommer i tre modningsgrader; tre til seks måneder, seks til tolv måneder og over ett år. Den er holdbar i minimum to år. Eiker Holtefjell har tidliger fått både gull og sølvmedalje under Landsutstillinga for gardsost. 

Toppenhaug samdrift
Eiker Gårdsysteri får all melken til osteproduksjonen sin fra Toppenhaug samdrift som ble  etablert i 2002 mellom gårdene Bermingrud, Grøsland og Homlebekk, med et nybygget, tidsmessig løsdriftsfjøs. 

I samme bygg ligger Eiker gårdsysteri og gårdsbutikk. Ysteriet kom i gang i mars 2003 etter ett års tid prøveysting.

 

Anne Marie Sando fra Eiker gårdsysteri og Departementsråd Leif Forsell under overrekkelsen av Spesialitetsmerket for rødkittosten Eiker Holtefjell. Matmerks Fagutvalg som bedømte ostens smak  konstaterte at Holtefjell har en unik smak i sin kategori og derfor kan tildeles Spesialitet.
Anne Marie Sando fra Eiker gårdsysteri og Departementsråd Leif Forsell under overrekkelsen av Spesialitetsmerket for rødkittosten Eiker Holtefjell. Matmerks Fagutvalg som bedømte ostens smak konstaterte at Holtefjell har en unik smak i sin kategori og derfor kan tildeles Spesialitet. (Foto: LMD)
Til toppen