Spesialitetsmerket til Eiker Gårdsysteri
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 31.10.2013
Eiker Gårdsysteri er tildelt Matmerks spesialmerke for osten Eiker Holtefjell. Departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet stod for tildelingen under Matmerks Fagdag norsk mat.
Eiker Gårdsysteri er tildelt Matmerks spesialmerke for osten Eiker Holtefjell. Departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet stod for tildelingen under Matmerks Fagdag norsk mat.
- Eiker Gårdsysteri feirer sitt 10-årsjubileum i år og osten Holtefjell er godt etablert i hotell og restaurant markedet. Eiker er også svært aktiv på Bondens Marked. Det er derfor en glede at de nå får hedersbevisningen Spesialitet for et av sine produkter, sa departementsråd Forsell under overrejkkelsen av Spesialitetsmerket.
Eiker Holtefjell er en eksklusiv, fast, modnet lagringsost med rødkittskorpe.
Den kommer i tre modningsgrader; tre til seks måneder, seks til tolv måneder og over ett år. Den er holdbar i minimum to år. Eiker Holtefjell har tidliger fått både gull og sølvmedalje under Landsutstillinga for gardsost.
Toppenhaug samdrift
Eiker Gårdsysteri får all melken til osteproduksjonen sin fra Toppenhaug samdrift som ble etablert i 2002 mellom gårdene Bermingrud, Grøsland og Homlebekk, med et nybygget, tidsmessig løsdriftsfjøs.
I samme bygg ligger Eiker gårdsysteri og gårdsbutikk. Ysteriet kom i gang i mars 2003 etter ett års tid prøveysting.